Vem har förlorat mest pengar online?

Det finns så klart väldigt många som har förlorat väldigt mycket pengar på spel på nätet. Jag pratar då inte om 100 000 kronor här eller där. Det är fortfarande mycket pengar. Men väldigt många i Sverige kan skramla ihop 100 000 kronor om de sparar, lånar eller bara jobbar lite och kan använda dem till vårdslöst spel. Man kan spela bort 100 000 kronor på sekunder om det vill sig illa. Men jag pratar mer om de som förlorat miljoner. Jag har tre män i åtanke som mycket möjligt har förlorat mest pengar på spel på internet genom alla tider. Inte så förvånande så är det folk som har spelat poker. För det första är det lättare att kontrollera hur mycket som vinns och förloras vid pokerborden med tanke på att det finns sajter som trackar den här statistiken. Så det är tre pokerspelare och deras förluster som jag tänkte skriva lite kort om.

Gus Hansen

Gus Hansen är en dansk pokerspelare som tidigt under pokerboomen var en av de allra främsta turneringsspelarna i världen. Men Gus var kontantspelare och ville helst spela i kontantspelen. Det gick bra i vissa spel, men i det mest volatila spelet av dem alla, Pot Limit Omaha, gick det mindre bra. Det finns statistik på att Gus Hansen förlorat över 20 miljoner dollaronlinepoker.

Guy Laliberte

Guy Laliberte är en kanadensisk entreprenör som startade Cirque Du Soleil. Han är mångmiljardär och hade inga problem med att spela bort miljoner dollar på onlinespel.

Eike Batista

Eike Batista är en brasilianare som under en tid var värd omkring 30 miljarder dollar. Du läste rätt – 30 miljarder dollar. Han var en av världens absolut rikaste män. Men en enorm chansning gjorde att han förlorade allt och lite till. Det är otrolig historia i sig. Men innan alla problem så hann han förlora några miljoner dollar på spel online. Det brydde sig han inte om vid tidpunkten så klart eftersom han var miljardär många gånger om.